Herdade das Freiras

Traditionele olijfolie uit alentejo
De familiegeschiedenis van olijfolieproducent Rodrigo Cordeiro da Silveira is ver terug te vinden in de Alentejo. Er is veel kennis over de tradities en het heerlijke Portugese eten en daar hoort uiteraard ook een goede olijfolie bij. Al woont meneer Silveira tegenwoordig in Porto; zijn boerderij ter grootte van 450 hectare is ten zuiden van Evora te vinden. Er lopen koeien en zwarte varkens rond en er groeien vele kurk- en olijfbomen. Gasten en bezoekers worden vol trots ontvangen en het is er prachtig.
Extra Vergine olijfolie
Een olijfolie kun je pas extra vierge noemen als de olijfolie gecertificeerd is door een laboratorium, geen defecten bevat en de zuurgraad minder is dan 0,8%. Hoe lager de zuurgraad, hoe hoger de kwaliteit en hoe beter voor je gezondheid.
De olijfolies van Herdade das Freiras hebben een uitstekende kwaliteit. Zowel de Gourmet als de Gold versie hebben een uitzonderlijk lage zuurgraad. De 'Gourmet' heeft een zuurgraad van 0,11%. Bij de 'Gold' is de zuurgraad 0,13%.


Verder lezen over olijfolie?
Ben je geïnteresseerd geworden in olijfolie, en wil je er meer over weten? Bekijk dan onze olijfolie pagina. Daar kun je meer te weten te komen over de historie van olijfolie, hoeveel olijven er nodig zijn voor een fles olijfolie, hoe je een goede olijfolie herkent en meer.